Personvernerklæring

I denne personværnerkleringen skal vi forklare hvorfor vi samler inn informasjon om deg og hvordan vi bruker denne informasjonen, samt hvordan vi tar hensyn til din sikkerhet og ditt personvern.

Seng.no eies og driftes av Sengemakeriet Tønsberg AS, Org.nr.936 288 715, Ollebukta 2, 3126 Tønsberg

1. Hva er personvern og hva sier regelverket

Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som enkeltperson. Det kan være navn, adresse, telefonnummer, IP-adresser eller lignende. Du har selv rett til å bestemme over disse opplysningene.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og deling med tredjepart er underlagt egne regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Sengemakeriet Tønsberg AS som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med loven.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

2. Personopplysningert

For å gjennomføre et kjøp av produkter på Seng.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Det er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert på ordrens status, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordre i ettertid.

Vi er også pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

2.2 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og seng.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

2.3 Sikring av personopplysninger

Seng.no har gode rutiner og tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i henhold til kravene i lovgivningen. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

3. Betalingsløsninger

All informasjon knyttet til betaling av varer på Seng.no håndteres av Klarna AB eller Bambora og deres partnere. Vi har nødvendige avtaler med Klarna og Bambora for håntering av data. I tillegg tilbyr de deg som bruker lovmessige rettigheter i forbindelse med håntering av dine opplysninger. Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra, samt navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

4. Informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere.
Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Generell informasjon om bruk av informasjonskapslene finner du under punkt 4.1 til 4.5.

Her kan du se en oversikt over informasjonskapsler som brukes på seng.no: Google Analytics (Tracking), Google Adwords (Remarketing), Facebook (Remarketing), Klarna (Betalingsløsning), Bambora (Betalingsløsning), Cloudflare (Økt hastighet og sikkerhet på sidene).

4.1 Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på Seng.no ikke fungere.

4.2 Analyse

Seng.no samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på Seng.no til analyse.
Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

4.3 Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

4.4 Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for e-post og sms markedsføring er samtykke.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å få til en god løsning knyttet til SMS og e-post forsendelser.

Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonse du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

4.5 Personopplysninger til tredjepart

Seng.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Seng.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten. Mer informasjon om tredjeparter vi benytter finner du i linken under punkt 6.0.

5. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev vil vi bruke din epostadresse til å sende deg nyhetsbrev, og kan også bli brukt av Seng.no på Facebook, Google og andre plattformer for å vise deg tilpassede digitale annonser. E-posten vil aldri gis ut eller brukes til noe annet enn disse formålene.

Velger du å melde deg av nyhetsbrevet fjernes din e-postadresse og annen tilhørende informasjon.

6. Endringer i erklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

7. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte Seng.no sitt personvernombud på e-post [email protected]

Skulle du ønske innsyn i personopplysningene vi sitter på, endre opplysningene, eller ønske all data om deg slettet kan du gjøre dette ved å kontakte oss på: [email protected] eller sende brev til Sengemakeriet Tønsberg AS, Ollebukta 2, 3126 Tønsberg