Hvilken type seng skal jeg velge?

Grindberg Telekøye køyeseng

Hos Sengemakeriet får du en rekke ulike sengeløsninger

Her er noen av de vanligste typene:

 

Sengerammer

SengerammeDen klassiske sengekonstruksjonen er en ramme i tre eller metall, som man legger en sengebunn og en madrass i. Sengebunnen kan bestå av faste eller fjærende trelameller, eller den kan være en justerbar motorsengebunn. Madrassen kan være ensidig eller tosidig (vendbar). Den kan være konstruert med en kjerne av for eksempel stålfjærer av ulike typer, latex/naturgummi, kaldskum eller skumplast. Madrassen kan brukes med eller uten overmadrass.

Gå til sengerammer 

 

 

 

Rammemadrasser

RammemadrassEtter hvert har rammemadrassen blitt stadig mere populær. Dette er en konstruksjon hvor trerammen/sengebunnen er en integrert del av madrassen. Fordelen er at man kun behøver å sette på ben for å få en komplett seng. Rammemadrassen har følgelig alltid et tekstiltrekk. Ulike leverandører kan levere sengene i ulike farger og stoff.  Det finnes mange ulike typer ben til rammemadrasser. Brukes som oftest sammen med en overmadrass for å skåne madrassen og for å gjøre det enklere å re opp sengen. En dobbeltseng kan bestå av en stor rammemadrass eller av to enkeltsenger som settes sammen med et beslag. De fleste velger å sette sammen to enkeltsenger, da disse er mye enklere å håndtere enn en stor og tung dobbeltseng.

Gå til rammemadrasser

 

 

Kontinentalsenger

KontinentalsengMange av madrassene som selges i dag er kontinentalsenger, det vil si senger som består av en rammemadrass i bunnen, med en madrass oppå. Ofte med en overmadrass på toppen. Denne kombinasjonen gir sengen en litt stor og massiv fremtoning.  Mye av begrunnelsen for å velge en kontinentalseng er nettopp utseende og mote. Men en godt konstruert kontinentalseng har også den fordelen at den har en stor overflate, uten noe markert skille mellom halvdelene. Kontinentalsenger leveres i en rekke farger og stoff. Fordi madrassen er høyere bruker man ofte lavere ben på en kontinentalseng enn på en rammemadrass.

Gå til kontinentalsenger

 

 

Regulerbare senger

MotorsengElektrisk justerbare motorsenger tar en stadig større del av sengemarkedet. Fra tidligere å kun bli brukt i helseøyemed, er det nå stadig flere som velger en slik regulerbar seng. Grunnen er kanskje TVens og nettbrettets inntog på soverommet. De justerbare sengene har minst to motorer; en som retter opp ryggen og en som hever bena. De mer avanserte sengene kan også leveres med 3 eller 4 motorer. Disse brukes til å justere vinkelen i nakken og under knærne.

Gå til regulerbare senger

 

 

 

Vannsenger

VannsengEn helt annen teknologi er senger hvor madrassen er fylt med vann. Vannmadrassen legges i en spesialtilpasset sengeramme/bunn som kan fås i en rekke ulike design og farger. Fordelen med vann er at det tilpasser seg kroppens fasong optimalt, og gir dermed meget god støtte og trykkavlastning.  Dette sammen med regulerbar varme gjør vannsengen til et populært alternativ for dem som tør å prøve noe annerledes.

Gå til vannsenger

 

 

 

Skapsenger

LOFT skapseng

Løsningen for dem som ønsker å skjule sengen og utnytte plassen til noe annet når sengen ikke er i bruk. Skapsengene finnes både i kompakte utgaver til gjester, og i fullverdige sengekvalitet til bruk hver natt. Det finnes også mekanismer som gjør at du selv kan lage en skapseng i for eksempel en skyvedørsgarderobe eller bak et forheng.

Gå til skapsenger